• Pokličite: 051 228 441

Vrste pomivalnih strojev

Vrste pomivalnih strojev

Obstaja več vrst pomivalnih strojev, ki se razlikujejo glede na način delovanja in namestitev. Tukaj je nekaj najpogostejših vrst pomivalnih strojev:

Vgradni pomivalni stroji:
Ti stroji so zasnovani tako, da se vgradijo pod kuhinjski pult. Na ta način se skoraj popolnoma skrijejo in ne zavzamejo dodatnega
prostora v kuhinji. Upravljanje je iz čelne strani, zato je tudi okrasna kuhinjska fronta krajša in stroja ne skrije popolnoma.

Popolnoma vgradni pomivalni stroji:
Od vgradnih se razlikujejo po tem, da so popolnoma skriti, pomeni, da kuhinjska fronta prekrije celoten stroj, upravljanje pa je iz zgornje strani.

Samostoječi pomivalni stroji:
Ti stroji so samostoječi in se postavijo ob steno v kuhinji. Lahko jih enostavno premikate in postavljate na drugo mesto, ko je potrebno.

Namizni pomivalni stroji:
Ti stroji so namenjeni majhnim kuhinjam ali gospodinjstvom, ki nimajo veliko posode za pomivanje. Običajno so manjši od drugih vrst pomivalnih strojev in jih lahko postavite na kuhinjski pult.

Pomivalni stroji za gostince:
Ti stroji so namenjeni gostincem, ki imajo pogosto manjšo količino posode za pomivanje. Običajno se uporabljajo za pomivanje pribora in kozarcev.

Izbira vrste pomivalnega stroja je odvisna od potreb in prostorskih omejitev vaše kuhinje, števila ljudi v gospodinjstvu ter vrste posode, ki jo imate za pomivanje.