• Pokličite: 051 228 441

Pred nakupom indukcijske kuhalne plošče

Pred nakupom indukcijske kuhalne plošče

Kako deluje indukcijska plošča

Sama plošča deluje na osnovi indukcije, kar pomeni, da plošča ne vsebuje grelcev,  tako kot navadna steklokeramična plošča, ampak deluje na principu magnetne indukcije. Tako se vedno greje le dno posode, ki mora biti elektroprevodno. Ustreznost posode najlažje preverimo z magnetom.

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom

Za samo indukcijo oz hitro kuhanje je potrebno veliko več zagonskega toka, kot pri klasičnih steklokeramičnih ploščah. Pri svojem delu pogosto opažamo težave z električno napeljavo, močjo varovalk, električnih vodnikov. Zlasti, kadar imate skupaj s kuhalno ploščo priklopljeno pečico ali še kaj drugega. Za indukcijsko ploščo je priporočljiv priklop na dvofazni oz. enofazni tok s primernim presekom vodnika in temu primerno amperažo varovalke.

Pred nakupom obvezno preverite kakšno napeljavo imate, ali je to enofazni ali trofazni tok. Novejše zgradbe imajo že v osnovi priključnico s tremi fazami. Tisti, ki pa imate samo eno fazo s slabim vodnikom in poleg še priklopljeno pečico odsvetujemo nakup indukcijske plošče. Pri vsaki večji obremenitvi vam lahko meče ven varovalko, kar seveda ni zaželeno, saj to pomeni, da je električni vodnik preobremenjen in se posledično pregreva. Varnost pa je seveda na prvem mestu!