• Pokličite: 051 228 441

Na kaj paziti pred nakupom nape

Na kaj paziti pred nakupom nape

Oglejte si svojo kuhinjo: Pred nakupom nape preverite dimenzije svoje kuhinje, saj boste tako lažje izbrali napo, ki bo ustrezala velikosti vašega prostora.

Preverite svoje potrebe: Razmislite, kolikokrat boste uporabljali napo in kakšne vrste jedi boste kuhali. To vam bo pomagalo določiti, katera vrsta nape in moč ventilatorja bosta najbolj primerna za vaše potrebe.

Preverite vrsto nape: Obstaja več vrste nap - stenske, otočne, podelementne in vgradne. Preverite, katera vrsta nape se bo najbolje ujemala z vašo kuhinjsko postavitvijo.

Preverite način delovanja: Preverite ali imate možnost odvajanja zraka, tako, da bo napa lahko odvajala zrak ali bo delovala na principu recirkulacije zraka. Odvajanje zraka je bolj učinkovito pri odstranjevanju vonjav, vendar zahteva tudi ustrezno namestitev in izvajanje del.

Preverite raven hrupa: Preverite, kako glasna je napa, ko deluje na najvišji hitrosti. Če nameravate uporabljati napa pogosto, izberite tisto z nizko ravnjo hrupa, da se izognete neprijetnemu hrupu med pripravo hrane.

Preverite filtre: Preverite, kakšen filter ima napa. Najboljši filtri so kovinski oz. aluminijasti, saj so bolj učinkoviti pri lovljenju mastnih delcev. Pri izbiri naprej raje izberite nape z lahko snemljivimi filtri, ki jih je enostavno očistiti in ponovno namestiti.

Preverite oblikovanje: Napa naj se ujema z estetiko vaše kuhinje. Preverite, ali je na voljo v različnih barvah in materialih, ki bodo ustrezali vašemu dekorju.

Primerjajte cene: Cene kuhinjskih nap se lahko zelo razlikujejo. Pred nakupom si zastavite proračun in poiščite napo, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.

Preverite tudi kakšen je premer odprtine za odvod zraka  v steni. Optimalni premer oz.standard pri vseh napah je 125 ali 150 mm. Vse kar je manj, povzroča slabši odvod zraka, poveča pa se tudi sam hrup nape. Seveda pa je delovanje nape odvisno tudi od moči motorja oz. motorjev. Zato se pred nakupom nape vedno posvetujte s strokovnjakom.