• Pokličite: 051 228 441

Kakšno velikost in moč nape izbrati

Kakšno velikost in moč nape izbrati

Velikost in moč nape, ki jo boste izbrali, sta odvisni od velikosti vaše kuhinje, obsega kuhanja in drugih dejavnikov. Spodaj je nekaj smernic, ki vam lahko pomagajo pri izbiri.

Velikost: Napa naj bo vsaj enako široka kot kuhalna plošča ali širša, če želite boljšo učinkovitost. Standardne velikosti nap so 60, 70 ali 90 cm, vendar so na voljo tudi manjše in večje velikosti.

Moč: Moč nape se meri v kubičnih metrih na uro (m³/h). Splošno pravilo je, da bi napa morala biti sposobna izpihovati vsaj 10-12 kratni volumen zraka v vaši kuhinji na uro. Za majhne kuhinje (manjše od 10 kvadratnih metrov) se običajno priporoča napa z zmogljivostjo od 200 do 400 m³/h, za srednje velike kuhinje (10-20 kvadratnih metrov) pa se priporoča zmogljivost od 400 do 600 m³/h. Za velike kuhinje (večje od 20 kvadratnih metrov) se priporoča napa z zmogljivostjo več kot 600 m³/h.

Poleg velikosti in moči je pomembno tudi upoštevati druge dejavnike, kot so hrupnost, energijska učinkovitost, enostavnost vzdrževanja in funkcije, kot so LED osvetlitev in samodejni izklop. Prav tako je pomembno upoštevati, ali želite stensko, podelementno ali otočno napo, ki bo ustrezala vašim potrebam in se bo estetsko ujemala z vašo kuhinjo.