• Pokličite: 051 228 441

Kako najlažje očistimo pečico

Kako najlažje očistimo pečico

Čiščenje pečice je lahko zelo enostavno, če upoštevate naslednje korake:

Odstranite odstranljive dele: Pred čiščenjem pečice odstranite odstranljive dele, kot so rešetke, pladnji in podobno. Lahko jih očistite s toplo vodo in detergentom ali jih položite v pomivalni stroj.

Uporabite čistilno sredstvo: Na notranjost pečice nanesite čistilno sredstvo. Lahko uporabite kupljeno čistilno sredstvo ali pa naredite naravno čistilno sredstvo iz sode bikarbone in vode. Pustite, da čistilno sredstvo deluje nekaj časa.

Očistite notranjost pečice: Počistite notranjost pečice s krpo ali gobico. Trdovratne madeže lahko odstranite z uporabo grobe soli, ki jo potresete po madežu in pustite, da deluje nekaj časa, nato pa obrišete.

Očistite steklo: Če ima vaša pečica steklo na vratih, ga lahko očistite s čistilnim sredstvom za steklo ali z uporabo sode bikarbone in vode. Nanesite čistilno sredstvo na krpo ali gobico in očistite steklo.

Očistite zunanjost pečice: Zunanjo stran pečice lahko očistite s toplo vodo in detergentom. Bodite pozorni na gumbke in ročaje, ki jih očistite s krpo ali gobico.

Ko ste očistili pečico, vrnite odstranljive dele na svoje mesto.

Pri čiščenju pečice se izogibajte uporabi abrazivnih čistilnih sredstev, saj lahko poškodujejo notranjost pečice. Redno čiščenje pečice bo ohranilo njen videz in podaljšalo njeno življenjsko dobo.