• Pokličite: 051 228 441

Čiščenje s pirolizo

Čiščenje s pirolizo

Kaj je piroliza ?

Piroliza je postopek samodejnega čiščenja pečice, ki jo imajo nekatere novejše vgradne pečice. Gre za postopek, pri katerem se pečica segreje na zelo visoko temperaturo, kar povzroči, da se maščobe, ostanki hrane in drugi odpadki v pečici spremenijo v pepel.

Postopek pirolize se lahko izvaja na različne načine, vendar je osnovni princip vedno enak: pečico segrejemo na zelo visoko temperaturo, ki se giblje med 400 in 500 stopinj Celzija. Med postopkom pirolize se vsa umazanija v pečici spremeni v pepel, ki se ga enostavno odstrani z vlažno krpo.

Preden začnete s postopkom pirolize, je pomembno, da odstranite vse odstranljive dele pečice, kot so rešetke in pladnji. Tudi notranjost pečice mora biti čista, sicer lahko pride do neprijetnih vonjav.

Piroliza je učinkovit način čiščenja pečice, vendar ima nekaj pomanjkljivosti. Med postopkom pirolize se pečica močno segreje, zato je pomembno, da jo uporabljate previdno. Prav tako lahko postopek pirolize traja kar nekaj časa, odvisno od modela pečice in stopnje umazanosti. Poleg tega porabi tudi kar nekaj energije, kar lahko vpliva na vaš račun za električno energijo.

Če želite uporabljati pirolizo, preverite, ali jo ima vaša pečica in se seznanite s postopkom čiščenja, ki ga priporoča proizvajalec.

S pravilno uporabo in vzdrževanjem lahko piroliza podaljša življenjsko dobo vaše pečice in vam olajša vsakodnevno čiščenje.